Bekkenfysiotherapie Groningen Pelvicum

(050) 36 10 882

Menu

Alice van Ulsen - Rust

Alice van Ulsen - Rust

Ik ben Alice van Ulsen – Rust en geregistreerd kinderbekkenfystiotherapeute, cursusleidster en docente bij het Nederlands Paramedisch Instituut en direct betrokken bij de opzet van het BOKI onderzoek.

Voordat ik mij specialiseerde als kinderbekkenfystiotherapeut, kwam ik als kinderfystiotherapeute, vaak in aanraking met kinderen die plas- en poepklachten ervaarden. Ouders vertelden over de achtergronden en gevolgen hiervan, bijvoorbeeld kinderen die gepest worden op school, omdat ze de plas of ontlasting niet kunnen ophouden, of kinderen die uit schaamte thuis vieze broeken verstoppen, of niet uit logeren durven gaan vanwege het bedplassen. Ook vermoeidheid als gevolg van een blaasontsteking of het hebben van buikpijn en niet willen eten door obstipatie, werd regelmatig genoemd.

Dit heeft mij er toe aangezet om mij te specialiseren als kinderbekken-fysiotherapeut, om juist deze kinderen te kunnen helpen.

Voor de behandeling neem ik ruim de tijd, waarbij ik altijd de ouders betrek. Hierbij maak ik gebruik van veel visuele materialen om het kind uit te leggen wat de problematiek is, hoe deze is ontstaan en hoe de behandeling zal (moeten) worden uitgevoerd. De kinderbekken-therapie wordt volledig vergoed voor kinderen tot 18 jaar vanuit de basisverzekering.

Ervaart uw kind problemen? Neem dan gerust contact op met onze praktijk!

- Alice