Bekkenfysiotherapie Groningen Pelvicum

(050) 36 10 882

Menu

Alice van Ulsen - Rust

Alice van Ulsen - Rust

Ik ben Alice van Ulsen – Rust en geregistreerd kinderbekkenfystiotherapeute, cursusleidster en docente bij het Nederlands Paramedisch Instituut en direct betrokken bij de opzet van het BOKI onderzoek.

Als kinderfysiotherapeute kwam ik veel in aanraking met kinderen die problemen hadden met plassen en poepen.

Ouders vertelden mij dan over de oorzaken en achtergronden van deze problematiek en de gevolgen die hun kinderen ervoeren, bijvoorbeeld gepest worden op school, omdat ze de plas en/ of poep niet konden ophouden, kinderen die thuis uit schaamte hun vieze broeken verstopten, of niet uit logeren durfden te gaan vanwege bedplassen.
Daarnaast werd ook regelmatig genoemd dat kinderen vermoeid waren als gevolg van blaasontsteking of dat ze buikpijn hadden of niet wilden eten als gevolg van obstipatie.

Voor mij waren dit redenen genoeg om mij als kinderfysiotherapeut verder te specialiseren tot kinderbekken-fysiotherapeut. Sinds 2008 ben ik als geregistreerd kinderbekken-fysiotherapeut werkzaam in de praktijk Pelvicum, die ik met Francien Nijman–Dubois heb opgezet.

Voor een behandeling, waarbij ik altijd de ouders betrek, neem ik ruim de tijd, zodat het kind in een rustige omgeving vertrouwd kan raken. Ik maak tijdens de behandeling veel gebruik van materialen die geschikt zijn om op via een visuele benadering uit te leggen hoe de behandeling zal (moeten) plaatsvinden. De kinderbekken-therapie wordt voor kinderen tot en met 17 jaar volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Indien uw kind ook problemen op plas- en poepgebied ervaart, aarzel dan niet contact met mij op te nemen.

Alice van Ulsen, kinderbekkenfysiotherapeut
06-23935948

Bereikbaarheid secretaresse

Onze secretaresse is telefonisch (050 3610882) bereikbaar van 9.00 tot 12.30 uur.