Bekkenfysiotherapie Groningen Pelvicum

(050) 36 10 882

Menu

Echo

Belangrijke informatie omtrent Corona virus

Pelvicum Fysiotherapie neemt haar verantwoordelijkheid in de Corona crisis. Daarom komen alle afspraken tot 6 april 2020 te vervallen.
LEES MEER...

Vanaf heden gebruikt het Pelvicum team de echo als therapeutisch ondersteunend instrument. Het gebruik van de echo binnen de bekkenfysiotherapie kan een grote toegevoegde waarde hebben. Met de echo kan er transabdominaal (via de buik) met echobeelden een indruk worden verkregen van het aan en ontspannen van de bekkenbodem. De echo kop wordt op de onderbuik geplaatst en de patiënt wordt gevraagd om de bekkenbodem aan te spannen en te ontspannen. Patiënten kunnen meekijken op het scherm en zien precies wat de bekkenbodemspieren doen.

Het gebruik van de echo is weinig belastend voor de patiënt en is mede daardoor speciaal geschikt b.v. voor kinderen en volwassenen met een trauma in het bekkenbodemgebied.

Verder is meestal ook te zien of de blaas leeg is na het plassen. Waardoor de echo een mooie controle beeld kan geven van de verbeteringen tijdens het behandeltraject bij mensen waarbij het niet goed leegplassen het probleem is.

Daarnaast wordt binnen de bekkenfysiotherapie bij stabiliteitstraining van de rompspieren de laatste jaren toenemend gebruik gemaakt van echografie. Hiermee is informatie te verkrijgen over de moeilijk te voelen rompspieren. De focus in de stabiliteitstraining ligt op de m. transversus abdominis (dwarse buikspier). Eerder onderzoek heeft aangetoond dat deze diepgelegen m. transversus abdominis belangrijk is in de stabilisatie van de lage rug en daarmee in de behandeling van (chronische) lage rugklachten. Middels echografie is deze spier goed te beoordelen en te oefenen.

CORONA VIRUS

Voor wie een afspraak heeft bij ons op de praktijk hebben wij deze mededeling.
Op advies van het RIVM vragen wij u om, als u last heeft van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts om de afspraak af te zeggen.
Hetzelfde advies geven wij aan u als u behoort tot de groep kwetsbare patiënten.
Als praktijk houden wij ons goed op de hoogte en volgen de adviezen die ons worden gegeven.
Informatie over het coronavirus vindt u ook op de website www.thuisarts.nl

Bereikbaarheid secretaresse

Onze secretaresse is telefonisch (050 3610882) bereikbaar van 9.00 tot 12.30 uur.

Pelvicum Fysiotherapie neemt haar verantwoordelijkheid in de Corona crisis. Daarom komen alle afspraken tot 6 april 2020 te vervallen. Lees meer...