Bekkenfysiotherapie Groningen Pelvicum

(050) 36 10 882 Bekkenfysiotherapie
0621409806 0615503582 Kinderbekkenfysiotherapie

Menu

Echo

Corona update 14-12-2020

In de verschillende media verschijnenen berichten dat fysiotherapie gaat sluiten iv.m. COVID-19.
Fysiotherapie valt NIET onder een contactberoep. Fysiotherapie valt onder zorg. De foutieve berichtgevingen in de media zijn dan ook gecorrigeerd.
Wij zijn daarom open.
Mochten wij wel gaan sluiten dan zullen wij contact met u opnemen.

Pelvicum team
LEES MEER...

Vanaf heden gebruikt het Pelvicum team de echo als therapeutisch ondersteunend instrument. Het gebruik van de echo binnen de bekkenfysiotherapie kan een grote toegevoegde waarde hebben. Met de echo kan er transabdominaal (via de buik) met echobeelden een indruk worden verkregen van het aan en ontspannen van de bekkenbodem. De echo kop wordt op de onderbuik geplaatst en de patiënt wordt gevraagd om de bekkenbodem aan te spannen en te ontspannen. Patiënten kunnen meekijken op het scherm en zien precies wat de bekkenbodemspieren doen.

Het gebruik van de echo is weinig belastend voor de patiënt en is mede daardoor speciaal geschikt b.v. voor kinderen en volwassenen met een trauma in het bekkenbodemgebied.

Verder is meestal ook te zien of de blaas leeg is na het plassen. Waardoor de echo een mooie controle beeld kan geven van de verbeteringen tijdens het behandeltraject bij mensen waarbij het niet goed leegplassen het probleem is.

Daarnaast wordt binnen de bekkenfysiotherapie bij stabiliteitstraining van de rompspieren de laatste jaren toenemend gebruik gemaakt van echografie. Hiermee is informatie te verkrijgen over de moeilijk te voelen rompspieren. De focus in de stabiliteitstraining ligt op de m. transversus abdominis (dwarse buikspier). Eerder onderzoek heeft aangetoond dat deze diepgelegen m. transversus abdominis belangrijk is in de stabilisatie van de lage rug en daarmee in de behandeling van (chronische) lage rugklachten. Middels echografie is deze spier goed te beoordelen en te oefenen.

CORONA VIRUS

Bereikbaarheid secretaresse

Onze secretaresse is telefonisch (050 3610882) bereikbaar van 9.00 tot 12.30 uur.