Bekkenfysiotherapie Groningen Pelvicum

(050) 36 10 882 Bekkenfysiotherapie
0621409806 0615503582 Kinderbekkenfysiotherapie

Menu

Maya Elling

Corona update 14-12-2020

In de verschillende media verschijnenen berichten dat fysiotherapie gaat sluiten iv.m. COVID-19.
Fysiotherapie valt NIET onder een contactberoep. Fysiotherapie valt onder zorg. De foutieve berichtgevingen in de media zijn dan ook gecorrigeerd.
Wij zijn daarom open.
Mochten wij wel gaan sluiten dan zullen wij contact met u opnemen.

Pelvicum team
LEES MEER...

Ik ben Maya Elling, Master geregistreerd bekkenfysiotherapeut

“Mijn werk is mijn passie” klinkt al snel als een cliché. Maar ik kan echt oprecht zeggen dat ik al meer dan twintig jaar met ontzettend veel plezier werk als fysiotherapeut. Gedurende mijn loopbaan heb ik mij gespecialiseerd in bekkenbodemfysiotherapie (geregistreerd bekkenfysiotherapeut) en behandelde ik duizenden patiënten met klachten in rug/bekken/bekkenbodemgebied. Mijn werkwijze is altijd holistisch, multidisciplinair en met extra aandacht voor de oorzaak van de klachten. Behandelen is goed, maar voorkomen is beter.

Mijn persoonlijke missie hangt nauw samen met mijn professionele inzet: veel vrouwen lopen na hun bevalling tegen specifieke klachten aan en hier is structureel te weinig aandacht voor. Er heerst zelfs een taboesfeer rondom deze zogenaamde post-partum problematiek. Ik zet me daarom continu in om deze vrouwen, maar vooral ook professionals als verloskundigen, huisartsen en gynaecologen, voor te lichten over preventie en behandeling van bekkenbodemklachten tijdens een zwangerschap en na een bevalling.

Deze missie is niet uit de lucht komen vallen: ik heb vijftien jaar ervaring als zwangerschapsdocent, maar ben ook zelf ook twee keer bevallen. Hierdoor heb ik van dichtbij kunnen zien en merken welke impact een zwangerschap en bevalling hebben op het vrouwelijk lichaam.

Mijn expertise beperkt zich niet tot vrouwen en post-partum problematiek: ik behandel dagelijks vrouwen en mannen die klachten ervaren in rug/bekken/bekkenbodem. Ik ben bevoegd om dry neelding (inwendig en uitwendig) te geven en heb veel ervaring in (chronische) bekkenpijn/stuitproblematiek/prolapsklachten en ontlastingsproblematiek. Verder heb ik een aantal echo cursussen gevolgd welke ik veelal inzet bij diastaseproblematiek.

In mijn behandelingen vind ik het belangrijk dat patiënten zich prettig voelen en hecht ik veel waarde aan een goede uitleg van wat de behandeling inhoudt, waar de klachten vandaan komen, maar vooral ook hoe ze zelf kunnen werken aan herstel en preventie.

U bent van harte welkom. Ik werk momenteel in Groningen (op het UMCG terrein). Winschoten en in Scheemda (in het OZG).

Meer over Maya Elling (1978):

Geregistreerd bekkenfysiotherapeut MSPT, docent aan het Nederlands Paramedisch Insitituut myofasciale pijnproblematiek, NVFB-Zwangerfit®-docente, Oefentherapeute Cesar, lid van het diastase netwerk.

Ik spreek regelmatig op informatie avonden over bekkenbodemproblematiek en ben lid van de KNGF, NVFB en het Kwaliteitsregister.

Big-nummer 19054477504

Online aanmelden bij Maya Elling

CORONA VIRUS

Bereikbaarheid secretaresse

Onze secretaresse is telefonisch (050 3610882) bereikbaar van 9.00 tot 12.30 uur.