Bekkenfysiotherapie Groningen Pelvicum

(050) 36 10 882

Menu

Myofasciale triggerpoint behandeling

Corona maatregelen Pelvicum Fysiotherapie

Update 1 mei 2020
Zoals u waarschijnlijk al heeft vernomen via de media, mogen fysiotherapeuten weer voorzichtig starten met fysiotherapeutische behandelingen.
LEES MEER...

Dit is een behandeling voor patiënten met pijnklachten die worden veroorzaakt door myofasciale triggerpoints.
Dit houdt in, dat een heel klein gedeelte van een spier kan niet ontspannen, waardoor een soort mini-kramp ontstaat op een bepaalde plek, die echter niet groter is dan een koffieboon. Hierdoor verzuurt dit stukje van de spier en dat gaat pijn geven. In een en dezelfde spier kunnen meerdere triggerpoints voorkomen. Vanuit de spieren, die bij het bekken horen, kan de pijn voelbaar zijn in de buik, bekkenbodem, de geslachtsorganen, lage rug, bil, bovenbeen en de lies. Ook kan de pijn aanvoelen als een orgaanpijn, zoals darmpijn, blaaspijn, prostaatpijn, zonder dat er bij medisch onderzoek een afwijking is gevonden. Triggerpoints kunnen ook spierzwakte in de betrokken spier veroorzaken. Wij zijn gespecialiseerd in behandeling van triggerpoints in het bekkengebied zowel via manuele technieken als d.m.v. dry needling.

Dry needling is een techniek, waarbij het triggerpoint wordt aangeprikt. Hierdoor ontspant het stukje spier onmiddellijk. De naaldjes die wij gebruiken zijn zo dun, dat men niet voelt wanneer ze door de huid gaan. Wij zijn de eerste praktijk voor bekkenfysiotherapie in Nederland die de dry needlingtechniek is gaan gebruiken bij de behandeling van pijnklachten in bekken- en bekkenbodemgebied. We hebben er inmiddels jarenlange ervaring mee en zijn erg enthousiast over deze behandelmethode. Voor pijnklachten, die voortkomen vanuit littekens, ook uit littekens die zijn ontstaan in de bekkenbodemspieren tijdens een geboorte, hebben wij een speciale dry needling behandeltechniek. De dry needling behandelmethode is zo effectvol, dat wij deze behandelwijze ook aanbieden aan collega’s middels de scholing “Dry needling voor bekkenfysiotherapeuten” die wordt aangeboden door het Nederlands Paramedisch Instituut.

CORONA VIRUS

Bereikbaarheid secretaresse

Onze secretaresse is telefonisch (050 3610882) bereikbaar van 9.00 tot 12.30 uur.