Verwijzigingen & vergoeding

Kinderbekkenfysiotherapie wordt altijd vergoedt uit het basispakket van uw zorgverzekering. U kunt zich aanmelden met een verwijzing van uw huisarts, specialist, kinderarts of consultatiebureau en het is ook mogelijk om uw kind aan te melden zonder verwijzing (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie).


Pelvicum Kinderbekken Fysiotherapie heeft contracten met alle zorgverzekeraars.


De basisverzekering is voor iedereen verplicht en de inhoud ervan is bij alle zorgverzekeraars hetzelfde. Kinderen zijn gratis meeverzekerd met de ouders. Vanuit de basisverzekering wordt kinderbekkenfysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar als volgt vergoed:

  • bij niet chronische aandoeningen: maximaal 18 behandelingen per kalenderjaar per diagnose
  • bij chronische aandoeningen: alle behandelingen


Wanneer u aanvullend verzekerd bent is het afhankelijk van uw zorgverzekeraar en het gekozen pakket hoeveel behandelingen bovenop de 18 behandelingen worden vergoed. U kunt dit nalezen in uw polis of vragen aan uw zorgverzekeraar. De zorgkosten van kinderen onder de 18 jaar vallen niet onder het eigen risico.


U kunt ons bellen of via het contactformulier uw vraag en contactgegevens achterlaten en dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug. 


Tineke Marinus 06 21 40 98 06
Marleen Ormel 06 15 50 35 82