Bekkenfysiotherapie Groningen Pelvicum

(050) 36 10 882

Menu

Behandelaars

Bekkenfysiotherapeuten

Alice van Ulsen - Rust

Alice van Ulsen - Rust

Ik ben Alice van Ulsen – Rust en geregistreerd kinderbekkenfystiotherapeute, cursusleidster en docente bij het Nederlands Paramedisch Instituut en direct betrokken bij de opzet van het BOKI onderzoek.

Als kinderfysiotherapeute kwam ik veel in aanraking met kinderen die problemen hadden met plassen en poepen.

Ouders vertelden mij dan over de oorzaken en achtergronden van deze problematiek en de gevolgen die hun kinderen ervoeren, bijvoorbeeld gepest worden op school, omdat ze de plas en/ of poep niet konden ophouden, kinderen die thuis uit schaamte hun vieze broeken verstopten, of niet uit logeren durfden te gaan vanwege bedplassen.
Daarnaast werd ook regelmatig genoemd dat kinderen vermoeid waren als gevolg van blaasontsteking of dat ze buikpijn hadden of niet wilden eten als gevolg van obstipatie.

Voor mij waren dit redenen genoeg om mij als kinderfysiotherapeut verder te specialiseren tot kinderbekken-fysiotherapeut. Sinds 2008 ben ik als geregistreerd kinderbekken-fysiotherapeut werkzaam in de praktijk Pelvicum, die ik met Francien Nijman–Dubois heb opgezet.

Voor een behandeling, waarbij ik altijd de ouders betrek, neem ik ruim de tijd, zodat het kind in een rustige omgeving vertrouwd kan raken. Ik maak tijdens de behandeling veel gebruik van materialen die geschikt zijn om op via een visuele benadering uit te leggen hoe de behandeling zal (moeten) plaatsvinden. De kinderbekken-therapie wordt voor kinderen tot en met 17 jaar volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Indien uw kind ook problemen op plas- en poepgebied ervaart, aarzel dan niet contact met mij op te nemen.

Alice van Ulsen, kinderbekkenfysiotherapeut
06-23935948

Nouki Grit

Ik ben Nouki Grit, geregistreerd bekkenfysiotherapeut, YVLO-ZwangerFit® docent en yoga docent, met affiniteit voor yoga gericht op vrouwen en de menstruatie cyclus, zwangerschap en overgang.

Na het afronden van mijn bachelor fysiotherapie kwam ik in aanraking met het geven van ZwangerFit lessen. Dit vond ik zo leuk dat ik de opleiding tot ZwangerFit-docente ben gaan volgen. In de jaren daarna heb ik veel ervaring opgedaan met zwangerschap gerelateerde bekken (pijn) klachten en is mijn interesse gewekt voor Bekkenfysiotherapie.

In 2015 heb ik de master tot bekkenfysiotherapeut afgerond. Ik heb onder andere veel ervaring opgedaan met patiënten met bekkenpijn en seksuele klachten gecombineerd met psychosomatische stoornissen.

Ik werk vanuit een holistisch oogpunt, waarbij lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn. Vanuit deze zienswijze en persoonlijke interesse heb ik in 2017 een Yoga Teacher Training gedaan in India en een Well Woman Yoga Therapy training.

Maandelijks neem ik deel aan een journal club om een brug te slaan tussen de wetenschap en de praktijk. Ik ben een groot voorstander van multidisciplinair werken en wanneer nodig werk ik samen met manueel therapeuten, psychosomatisch fysiotherapeuten, en verschillende medisch specialisten.

Gezond bewegen en leven zonder klachten staat voor mij centraal in het werken als bekkenfysiotherapeut, ik help je hier graag bij!

- Nouki

Nicolette Broodman

Nicolette Broodman

Ik ben Nicolette Broodman, werkzaam als algemeen fysiotherapeut sinds 1985 en geregistreerd bekkenfystiotherapeut sinds 2011.

Aanvankelijk heb ik veel patiënten behandeld met orthopedische klachten, maar geleidelijk aan kreeg ik steeds meer vrouwen in behandeling met klachten tijdens en na de zwangerschap. Van hieruit ontstond de interesse om mij meer in het vak bekkenfysiotherapie te verdiepen en kwam ik erachter dat de specialisatie bekkenfysiotherapie ontzettend veel te bieden heeft.

Wat mij erg aanspreekt in de bekkenfysiotherapie, is de variatie. Of het nu patiënten zijn met urologische, gynaecologische, maag-darmklachten of patiënten met chronische pijnklachten in buik en bekken gebied, het is voor mij een uitdaging om samen met de patiënten de juiste behandeling te vinden en deze samen aan te gaan.

Tijdens de behandeling vind ik het belangrijk om met de patiënt te spreken over verschillende klachten, een persoonlijk advies te geven en te coachen naar een optimaal resultaat. Samen met jou hoop ik verbetering in de klachten te bewerkstelligen!

Spreekt deze behandelwijze jou aan? Dan ben je van harte welkom om langs te komen in onze praktijk. Naast onze praktijk in Groningen ben je ook welkom in onze nieuwe vestiging in Zuidlaren waar ik werkzaam ben op de woensdagen (adres: Ludinge 8 9471 JD Zuidlaren T: 06-16427270).

- Nicolette

Petra Boorsma

Petra Boorsma

Ik ben Petra Boorsma en al bijna 25 jaar fysiotherapeut. Sinds een aantal jaar ben ik gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten in het lage rug-, buik-, bekken- en bekkenbodemgebied. Op dat vakgebied heb ik veel ervaring opgebouwd in het behandelen van pijnklachten. Door goed naar een patiënt te luisteren, maak ik samen met hem of haar een behandelplan op maat. Met uitleg, specifieke oefeningen en door coaching, hoop ik ook u weer plezier te kunnen geven in gezond bewegen.

Tijdens het behandelen van fysieke klachten blijkt de bekkenbodem soms het ontbrekende puzzelstukje. Dat maakt het voor mij een uitdagend en boeiend vakgebied. Daarin heb ik veel ervaring opgebouwd in het behandelen van klachten zoals bijvoorbeeld (chronische) bekkenpijn klachten, stuitpijn, liespijn, pijn in de genitaliën, pijn bij het vrijen, moeite en/of pijn met ontlasten en menstruatie- en endometriosepijn.
Sinds mijn afstuderen aan de Academie voor Fysiotherapie Groningen in 1995 heb ik onder meer in particuliere praktijken gewerkt, in een academisch ziekenhuis in het Zwitserse Bern en in het academisch ziekenhuis UMCG in Groningen. Nu werk ik als geregistreerd bekkenfysiotherapeut bij Pelvicum Fysiotherapie Groningen, het multidisciplinair Universitair BekkenPijnCentrum Beatrixoord UMCG en ik ben docent bij het Nederlands Paramedisch Instituut (NPI).

Als docente in myofasciale pijnproblematiek bij het NPI en door mijn functie binnen het bekkenpijncentrum, beschik ik over de nieuwste inzichten van pijnbehandeling. Onder andere myofasciale pijn is een veel voorkomende oorzaak van spierpijn en iedere spier in het lichaam kan deze pijn veroorzaken. Hoewel behandeling van myofasciale pijn maar één van een breed scala aan therapeutische mogelijkheden is, heb ik daar heel positieve ervaringen mee bij patiënten met (chronische) pijnklachten.

Graag maak ik een afspraak met u om te komen tot een behandelplan op maat. Mijn werkdagen bij Pelvicum zijn: donderdag, vrijdag

Online aanmelden bij Petra Boorsma

Maya Elling

Ik ben Maya Elling, Master geregistreerd bekkenfysiotherapeut

“Mijn werk is mijn passie” klinkt al snel als een cliché. Maar ik kan echt oprecht zeggen dat ik al meer dan twintig jaar met ontzettend veel plezier werk als fysiotherapeut. Gedurende mijn loopbaan heb ik mij gespecialiseerd in bekkenbodemfysiotherapie (geregistreerd bekkenfysiotherapeut) en behandelde ik duizenden patiënten met klachten in rug/bekken/bekkenbodemgebied. Mijn werkwijze is altijd holistisch, multidisciplinair en met extra aandacht voor de oorzaak van de klachten. Behandelen is goed, maar voorkomen is beter.

Mijn persoonlijke missie hangt nauw samen met mijn professionele inzet: veel vrouwen lopen na hun bevalling tegen specifieke klachten aan en hier is structureel te weinig aandacht voor. Er heerst zelfs een taboesfeer rondom deze zogenaamde post-partum problematiek. Ik zet me daarom continu in om deze vrouwen, maar vooral ook professionals als verloskundigen, huisartsen en gynaecologen, voor te lichten over preventie en behandeling van bekkenbodemklachten tijdens een zwangerschap en na een bevalling.

Deze missie is niet uit de lucht komen vallen: ik heb vijftien jaar ervaring als zwangerschapsdocent, maar ben ook zelf ook twee keer bevallen. Hierdoor heb ik van dichtbij kunnen zien en merken welke impact een zwangerschap en bevalling hebben op het vrouwelijk lichaam.

Mijn expertise beperkt zich niet tot vrouwen en post-partum problematiek: ik behandel dagelijks vrouwen en mannen die klachten ervaren in rug/bekken/bekkenbodem. Ik ben bevoegd om dry neelding (inwendig en uitwendig) te geven en heb veel ervaring in (chronische) bekkenpijn/stuitproblematiek/prolapsklachten en ontlastingsproblematiek. Verder heb ik een aantal echo cursussen gevolgd welke ik veelal inzet bij diastaseproblematiek.

In mijn behandelingen vind ik het belangrijk dat patiënten zich prettig voelen en hecht ik veel waarde aan een goede uitleg van wat de behandeling inhoudt, waar de klachten vandaan komen, maar vooral ook hoe ze zelf kunnen werken aan herstel en preventie.

U bent van harte welkom. Ik werk momenteel in Groningen (op het UMCG terrein). Winschoten en in Scheemda (in het OZG).

Meer over Maya Elling (1978):

Geregistreerd bekkenfysiotherapeut MSPT, docent aan het Nederlands Paramedisch Insitituut myofasciale pijnproblematiek, NVFB-Zwangerfit®-docente, Oefentherapeute Cesar, lid van het diastase netwerk.

Ik spreek regelmatig op informatie avonden over bekkenbodemproblematiek en ben lid van de KNGF, NVFB en het Kwaliteitsregister.

Online aanmelden bij Maya Elling