Bekkenfysiotherapie Groningen Pelvicum

(050) 36 10 882

Menu

Behandelaars

Bekkenfysiotherapeuten

Alice van Ulsen - Rust

Alice van Ulsen - Rust

Ik ben Alice van Ulsen – Rust en geregistreerd kinderbekkenfystiotherapeute, cursusleidster en docente bij het Nederlands Paramedisch Instituut en direct betrokken bij de opzet van het BOKI onderzoek.

Voordat ik mij specialiseerde als kinderbekkenfystiotherapeut, kwam ik als kinderfystiotherapeute, vaak in aanraking met kinderen die plas- en poepklachten ervaarden. Ouders vertelden over de achtergronden en gevolgen hiervan, bijvoorbeeld kinderen die gepest worden op school, omdat ze de plas of ontlasting niet kunnen ophouden, of kinderen die uit schaamte thuis vieze broeken verstoppen, of niet uit logeren durven gaan vanwege het bedplassen. Ook vermoeidheid als gevolg van een blaasontsteking of het hebben van buikpijn en niet willen eten door obstipatie, werd regelmatig genoemd.

Dit heeft mij er toe aangezet om mij te specialiseren als kinderbekken-fysiotherapeut, om juist deze kinderen te kunnen helpen.

Voor de behandeling neem ik ruim de tijd, waarbij ik altijd de ouders betrek. Hierbij maak ik gebruik van veel visuele materialen om het kind uit te leggen wat de problematiek is, hoe deze is ontstaan en hoe de behandeling zal (moeten) worden uitgevoerd. De kinderbekken-therapie wordt volledig vergoed voor kinderen tot 18 jaar vanuit de basisverzekering.

Ervaart uw kind problemen? Neem dan gerust contact op met onze praktijk!

- Alice

Nouki Grit

Ik ben Nouki Grit, geregistreerd bekkenfysiotherapeut, YVLO-ZwangerFit® docent en yoga docent, met affiniteit voor yoga gericht op vrouwen en de menstruatie cyclus, zwangerschap en overgang.

Na het afronden van mijn bachelor fysiotherapie kwam ik in aanraking met het geven van ZwangerFit lessen. Dit vond ik zo leuk dat ik de opleiding tot ZwangerFit-docente ben gaan volgen. In de jaren daarna heb ik veel ervaring opgedaan met zwangerschap gerelateerde bekken (pijn) klachten en is mijn interesse gewekt voor Bekkenfysiotherapie.

In 2015 heb ik de master tot bekkenfysiotherapeut afgerond. Ik heb onder andere veel ervaring opgedaan met patiënten met bekkenpijn en seksuele klachten gecombineerd met psychosomatische stoornissen.

Ik werk vanuit een holistisch oogpunt, waarbij lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn. Vanuit deze zienswijze en persoonlijke interesse heb ik in 2017 een Yoga Teacher Training gedaan in India en een Well Woman Yoga Therapy training.

Maandelijks neem ik deel aan een journal club om een brug te slaan tussen de wetenschap en de praktijk. Ik ben een groot voorstander van multidisciplinair werken en wanneer nodig werk ik samen met manueel therapeuten, psychosomatisch fysiotherapeuten, en verschillende medisch specialisten.

Gezond bewegen en leven zonder klachten staat voor mij centraal in het werken als bekkenfysiotherapeut, ik help je hier graag bij!

- Nouki

Nicolette Broodman

Nicolette Broodman

Ik ben Nicolette Broodman, werkzaam als algemeen fysiotherapeut sinds 1985 en geregistreerd bekkenfystiotherapeut sinds 2011.

Aanvankelijk heb ik veel patiënten behandeld met orthopedische klachten, maar geleidelijk aan kreeg ik steeds meer vrouwen in behandeling met klachten tijdens en na de zwangerschap. Van hieruit ontstond de interesse om mij meer in het vak bekkenfysiotherapie te verdiepen en kwam ik erachter dat de specialisatie bekkenfysiotherapie ontzettend veel te bieden heeft.

Wat mij erg aanspreekt in de bekkenfysiotherapie, is de variatie. Of het nu patiënten zijn met urologische, gynaecologische, maag-darmklachten of patiënten met chronische pijnklachten in buik en bekken gebied, het is voor mij een uitdaging om samen met de patiënten de juiste behandeling te vinden en deze samen aan te gaan.

Tijdens de behandeling vind ik het belangrijk om met de patiënt te spreken over verschillende klachten, een persoonlijk advies te geven en te coachen naar een optimaal resultaat. Samen met jou hoop ik verbetering in de klachten te bewerkstelligen!

Spreekt deze behandelwijze jou aan? Dan ben je van harte welkom om langs te komen in onze praktijk. Naast onze praktijk in Groningen ben je ook welkom in onze nieuwe vestiging in Zuidlaren waar ik werkzaam ben op de woensdagen (adres: Ludinge 8 9471 JD Zuidlaren T: 06-16427270).

- Nicolette

Petra Boorsma

Petra Boorsma

Mijn naam is Petra Boorsma. Sinds 1994 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie Groningen en heb ik verschillende ervaringen opgedaan in particuliere praktijken en het Universiteitsziekenhuis te Bern, Zwitserland. Sinds november 1998 woon ik weer Groningen en ben ik werkzaam bij het UMC Groningen als fysiotherapeut.

Aandachtsgebieden als fysiotherapeut waren o.a. buikchirurgie, oncologie, thoraxchirurgie, longziekten, poliklinische patiënten begeleiden met pijnklachten en poliklinische hartrevalidatie.

In 2006 ben ik gestart met de 1-jarige cursus, functiestoornissen van de bekkenbodem, bij de hogeschool te Amsterdam. Hierdoor werd ik zo enthousiast over de mogelijkheden binnen de bekkenfysiotherapie dat ik in 2011 de 3 jarige opleiding (SOMT) tot geregistreerd bekkenfysiotherapeut heb afgerond.

De bekkenbodem is een belangrijk onderdeel in het bewegingsapparaat en is een uitdagend en boeiend vakgebied. Ik ben zeer blij met deze specialisatie en vind de samenwerking met de patiënt om de klachten zo goed mogelijk te verhelpen zeer boeiend en stimulerend.

Ervaart uw klachten in de bekkenbodem? Maak dan een afspraak met onze praktijk en zullen we samen bekijken of de klachten verminderd kunnen worden.

- Petra

Online aanmelden bij Petra Boorsma

Maya Elling

Ik ben Maya Elling, Master geregistreerd bekkenfysiotherapeut

k ben Maya Elling, 39 jaar, Master geregistreerd bekkenfysiotherapeut, docent nederlands paramedisch instituut, NVFB-Zwangerfit®-docente, babymassage-docente en oefentherapeute cesar.

Na de opleiding oefentherapie Cesar in 1998 te hebben afgerond ben ik meteen doorgegaan met de opleiding tot fysiotherapeut in Groningen. Tijdens mijn studie had de groep bekkenpijnpatienten al mijn interesse. Door deze interesse heb ik in het vervolg hierop alle Yvlo en Npi cursussen gevolgd op lage rug/bekken/bekkenbodemgebied. Als logisch vervolg hierop kondigde de bekkenfysiotherapie opleiding zich aan. In 2010 heb ik de drie jarige opleiding tot geregistreerd bekkenfysiotherapeut afgerond en in juli 2013 de twee jarige opleiding tot Master of Specialized Physical Therapy.

Vijftien jaar ervaring als zwangerschapsdocent, ervaring in mijn eigen zwangerschappen, en de ervaring als geregistreerd bekkenfysiotherapeute heeft mij geleerd dat een goede voorbereiding in de zwangerschap veel stress en ongewenste verrassingen kan voorkomen.

Daarom help ik aanstaande en kersverse moeders graag bij de voorbereiding op hun nieuwe leven en hoop hiermee het zelfvertrouwen te vergroten.

Graag tot ziens in onze praktijk of bij mijn lessen.

- Maya

Online aanmelden bij Maya Elling