Bekkenfysiotherapie Groningen Pelvicum

(050) 36 10 882 Bekkenfysiotherapie
0621409806 0615503582 Kinderbekkenfysiotherapie

Menu

Behandelaars

Corona update 14-12-2020

In de verschillende media verschijnenen berichten dat fysiotherapie gaat sluiten iv.m. COVID-19.
Fysiotherapie valt NIET onder een contactberoep. Fysiotherapie valt onder zorg. De foutieve berichtgevingen in de media zijn dan ook gecorrigeerd.
Wij zijn daarom open.
Mochten wij wel gaan sluiten dan zullen wij contact met u opnemen.

Pelvicum team
LEES MEER...

Bekkenfysiotherapeuten

Nouki Grit

Nouki Grit

Ik ben Nouki Grit, geregistreerd bekkenfysiotherapeut, YVLO-ZwangerFit® docent en yoga docent, met affiniteit voor yoga gericht op vrouwen en de menstruatie cyclus, zwangerschap en overgang.

Na het afronden van mijn bachelor fysiotherapie kwam ik in aanraking met het geven van ZwangerFit lessen. Dit vond ik zo leuk dat ik de opleiding tot YVLO-ZwangerFit-docente ben gaan volgen. In de jaren daarna heb ik veel ervaring opgedaan met zwangerschap gerelateerde bekken (pijn) klachten en is mijn interesse gewekt voor Bekkenfysiotherapie.

In 2015 heb ik de master tot bekkenfysiotherapeut afgerond. Ik heb onder andere veel ervaring opgedaan met patiënten met bekkenpijn en seksuele klachten gecombineerd met psychosomatische stoornissen.

Ik werk vanuit een holistisch oogpunt, waarbij lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn. Vanuit deze zienswijze en persoonlijke interesse heb ik in 2017 een Yoga Teacher Training gedaan in India en een Well Woman Yoga Therapy training in Londen.

Maandelijks neem ik deel aan een journal club om een brug te slaan tussen de wetenschap en de praktijk. Ik ben een groot voorstander van multidisciplinair werken en wanneer nodig werk ik samen met manueel therapeuten, psychosomatisch fysiotherapeuten, en verschillende medisch specialisten.

In 2020 heb ik de dry-needling opleiding voor het bekken buik en bilgebied van het NPI afgerond.

Gezond bewegen en leven zonder klachten staat voor mij centraal in het werken als bekkenfysiotherapeut, ik help je hier graag bij!

- Nouki

Contact: grit@pelvicum.com

BIG-nummer 49914122804

Nicolette Broodman

Nicolette Broodman

Ik ben Nicolette Broodman, werkzaam als algemeen fysiotherapeut sinds 1985 en geregistreerd bekkenfystiotherapeut sinds 2011.

Aanvankelijk heb ik veel patiënten behandeld met orthopedische klachten, maar geleidelijk aan kreeg ik steeds meer vrouwen in behandeling met klachten tijdens en na de zwangerschap. Van hieruit ontstond de interesse om mij meer in het vak bekkenfysiotherapie te verdiepen en kwam ik erachter dat de specialisatie bekkenfysiotherapie ontzettend veel te bieden heeft.

Wat mij erg aanspreekt in de bekkenfysiotherapie, is de variatie. Of het nu patiënten zijn met urologische, gynaecologische, maag-darmklachten of patiënten met chronische pijnklachten in buik en bekken gebied, het is voor mij een uitdaging om samen met de patiënten de juiste behandeling te vinden en deze samen aan te gaan.

Tijdens de behandeling vind ik het belangrijk om met de patiënt te spreken over verschillende klachten, een persoonlijk advies te geven en te coachen naar een optimaal resultaat. Samen met jou hoop ik verbetering in de klachten te bewerkstelligen!

Spreekt deze behandelwijze jou aan? Dan ben je van harte welkom om langs te komen in onze praktijk. Naast onze praktijk in Groningen ben je ook welkom in onze nieuwe vestiging in Zuidlaren waar ik werkzaam ben op de woensdagen (adres: Ludinge 8 9471 JD Zuidlaren T: 06-16427270).

- Nicolette

BIG-nummer 79033297704

Petra Boorsma

Petra Boorsma

Ik ben Petra Boorsma en al bijna 25 jaar fysiotherapeut. Sinds een aantal jaar ben ik gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten in het lage rug-, buik-, bekken- en bekkenbodemgebied. Op dat vakgebied heb ik veel ervaring opgebouwd in het behandelen van pijnklachten. Door goed naar een patiënt te luisteren, maak ik samen met hem of haar een behandelplan op maat. Met uitleg, specifieke oefeningen en door coaching, hoop ik ook u weer plezier te kunnen geven in gezond bewegen.

Tijdens het behandelen van fysieke klachten blijkt de bekkenbodem soms het ontbrekende puzzelstukje. Dat maakt het voor mij een uitdagend en boeiend vakgebied. Daarin heb ik veel ervaring opgebouwd in het behandelen van klachten zoals bijvoorbeeld (chronische) bekkenpijn klachten, stuitpijn, liespijn, pijn in de genitaliën, pijn bij het vrijen, moeite en/of pijn met ontlasten en menstruatie- en endometriosepijn.
Sinds mijn afstuderen aan de Academie voor Fysiotherapie Groningen in 1995 heb ik onder meer in particuliere praktijken gewerkt, in een academisch ziekenhuis in het Zwitserse Bern en in het academisch ziekenhuis UMCG in Groningen. Nu werk ik als geregistreerd bekkenfysiotherapeut bij Pelvicum Fysiotherapie Groningen, het multidisciplinair Universitair BekkenPijnCentrum Beatrixoord UMCG en ik ben docent bij het Nederlands Paramedisch Instituut (NPI).

Als docente in myofasciale pijnproblematiek bij het NPI en door mijn functie binnen het bekkenpijncentrum, beschik ik over de nieuwste inzichten van pijnbehandeling. Onder andere myofasciale pijn is een veel voorkomende oorzaak van spierpijn en iedere spier in het lichaam kan deze pijn veroorzaken. Hoewel behandeling van myofasciale pijn maar één van een breed scala aan therapeutische mogelijkheden is, heb ik daar heel positieve ervaringen mee bij patiënten met (chronische) pijnklachten.

Graag maak ik een afspraak met u om te komen tot een behandelplan op maat. Mijn werkdagen bij Pelvicum zijn: donderdag, vrijdag

Big-nummer 89044158704

Online aanmelden bij Petra Boorsma

Maya Elling

Ik ben Maya Elling, Master geregistreerd bekkenfysiotherapeut

“Mijn werk is mijn passie” klinkt al snel als een cliché. Maar ik kan echt oprecht zeggen dat ik al meer dan twintig jaar met ontzettend veel plezier werk als fysiotherapeut. Gedurende mijn loopbaan heb ik mij gespecialiseerd in bekkenbodemfysiotherapie (geregistreerd bekkenfysiotherapeut) en behandelde ik duizenden patiënten met klachten in rug/bekken/bekkenbodemgebied. Mijn werkwijze is altijd holistisch, multidisciplinair en met extra aandacht voor de oorzaak van de klachten. Behandelen is goed, maar voorkomen is beter.

Mijn persoonlijke missie hangt nauw samen met mijn professionele inzet: veel vrouwen lopen na hun bevalling tegen specifieke klachten aan en hier is structureel te weinig aandacht voor. Er heerst zelfs een taboesfeer rondom deze zogenaamde post-partum problematiek. Ik zet me daarom continu in om deze vrouwen, maar vooral ook professionals als verloskundigen, huisartsen en gynaecologen, voor te lichten over preventie en behandeling van bekkenbodemklachten tijdens een zwangerschap en na een bevalling.

Deze missie is niet uit de lucht komen vallen: ik heb vijftien jaar ervaring als zwangerschapsdocent, maar ben ook zelf ook twee keer bevallen. Hierdoor heb ik van dichtbij kunnen zien en merken welke impact een zwangerschap en bevalling hebben op het vrouwelijk lichaam.

Mijn expertise beperkt zich niet tot vrouwen en post-partum problematiek: ik behandel dagelijks vrouwen en mannen die klachten ervaren in rug/bekken/bekkenbodem. Ik ben bevoegd om dry neelding (inwendig en uitwendig) te geven en heb veel ervaring in (chronische) bekkenpijn/stuitproblematiek/prolapsklachten en ontlastingsproblematiek. Verder heb ik een aantal echo cursussen gevolgd welke ik veelal inzet bij diastaseproblematiek.

In mijn behandelingen vind ik het belangrijk dat patiënten zich prettig voelen en hecht ik veel waarde aan een goede uitleg van wat de behandeling inhoudt, waar de klachten vandaan komen, maar vooral ook hoe ze zelf kunnen werken aan herstel en preventie.

U bent van harte welkom. Ik werk momenteel in Groningen (op het UMCG terrein). Winschoten en in Scheemda (in het OZG).

Meer over Maya Elling (1978):

Geregistreerd bekkenfysiotherapeut MSPT, docent aan het Nederlands Paramedisch Insitituut myofasciale pijnproblematiek, NVFB-Zwangerfit®-docente, Oefentherapeute Cesar, lid van het diastase netwerk.

Ik spreek regelmatig op informatie avonden over bekkenbodemproblematiek en ben lid van de KNGF, NVFB en het Kwaliteitsregister.

Big-nummer 19054477504

Online aanmelden bij Maya Elling

Marlies Linneman

Marlies Linneman

Mijn naam is Marlies Linneman, sinds 1995 ben ik werkzaam als algemeen fysiotherapeut in een gezondheidscentrum.
In de loop der jaren behandelde ik steeds vaker vrouwen met klachten van urineverlies, dit heeft mijn interesse gewekt in het functioneren van de bekkenbodem en ben ik mij gaan scholen in klachten die een relatie hebben met het functioneren van het bekken en de bekkenbodem, zoals verzakkingsklachten, ontlastingsverlies of pijn bij het vrijen en in de lage rug. Uiteindelijk ben ik de Master opleiding bekkenfysiotherapie gaan doen en heb deze in 2019 afgerond. Sinds 2018 ben ik werkzaam als bekkentherapeut bij Pelvicum.

Wat ik mooi vind aan het werken in dit vakgebied is dat de bekkenbodem bij een breed scala aan klachten betrokken is, zowel bij mannen als bij vrouwen. Er zijn veel indicaties voor een behandeling. Het bewust maken van die betrokkenheid maakt dat we in een behandeltraject samen goed kunnen werken aan de klachten die u ervaart.
Ook bekkenklachten tijdens of na zwangerschap behoren tot dit vakgebied.

Ik werk op woensdag- en vrijdagochtend op de locatie UMCG.

Tineke Marinus

Hallo!

Ik ben Tineke, kinderbekkenfysiotherapeut, vrouw van en bovenal moeder van twee gezellige meiden.
Het werken met kinderen vind ik fantastisch! Ze zijn eerlijk en oprecht en staan open voor leren.

In mijn behandeling vind ik het belangrijk om kinderen te laten ervaren dat ze al heel veel kunnen. En wanneer ze die dingen gaan herhalen en vergroten, ze zullen merken dat er nog meer goed zal gaan. Plas- en poepproblemen kunnen een grote invloed hebben op het zelfvertrouwen van het kind. Ik vind het fijn dat ik vanuit mijn vak ondersteuning kan bieden. Samen werken wij aan de oplossing van het probleem!

Registratie
Centraal Kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)
Big-nummer 69908739604

Mail adres: kinderen@pelvicum.com
Mobiel: 06 21 40 98 06

CORONA VIRUS

Bereikbaarheid secretaresse

Onze secretaresse is telefonisch (050 3610882) bereikbaar van 9.00 tot 12.30 uur.