Bekkenfysiotherapie Groningen Pelvicum

(050) 36 10 882

Menu

ZwangerFit® lessen

Corona maatregelen Pelvicum Fysiotherapie

Update 1 mei 2020
Zoals u waarschijnlijk al heeft vernomen via de media, mogen fysiotherapeuten weer voorzichtig starten met fysiotherapeutische behandelingen.
LEES MEER...

Bij zwanger-wijs bestaat de mogelijkheid om, gedurende je zwangerschap en in de eerste 9 maanden na de bevalling, in een ongedwongen en respectvolle sfeer, veilig te trainen. In deze periode is aandacht voor eigen fitheid van groot belang. De cursus bij zwanger-wijs staat in het teken van het zo goed mogelijk laten verlopen van je zwangerschap en bevalling, zowel fysiek als mentaal.

Een zwangerschap en het eerste jaar na de bevalling vragen immers veel van je lichaam.
Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens een gezonde zwangerschap NIET gevaarlijk is, maar juist vele voordelen heeft.Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens een gezonde zwangerschap NIET gevaarlijk is, maar juist vele voordelen heeft. Door in deze periode regelmatig verantwoord te sporten breng je je lichaam in optimale conditie en kunnen klachten worden voorkomen of verminderen. Ook het herstel na de bevalling kan door de trainingen sneller en beter verlopen. Dat komt jou, je baby en je hele gezin uiteindelijk alleen maar ten goede.

Je kunt starten met trainen vanaf de 16e week van de zwangerschap en we raden je aan om je ook zo vroeg mogelijk aan te melden. Instromen is mogelijk op elk moment.
De cursus bestaat uit 8 lessen voor de bevalling en uit 1 bijeenkomst na de bevalling met de moeders en de baby’s.
In de lessen staat een actieve en goede lichaamshouding centraal en tijdens de lessen zal ik hier ook veel aandacht aan besteden.

De lessen zijn verdeeld in drie blokken:

  1. Er wordt begonnen met een warming-up en een training gericht op conditieverbetering
  2. Daarna wordt er gericht geoefend op versterking en coördinatie van diverse spieren met speciale aandacht voor bekken- en bekkenbodemspieren
  3. Er wordt afwisselend afgesloten met ontspannings- en ademhalingsoefeningen

De lessen zijn zeer afwisselend.

CORONA VIRUS

Bereikbaarheid secretaresse

Onze secretaresse is telefonisch (050 3610882) bereikbaar van 9.00 tot 12.30 uur.