Zwanger en Fit

in een ongedwongen en respectvolle sfeer veilig trainen

Bij Zwanger en Fit bestaat de mogelijkheid om, gedurende je zwangerschap en in het eerste jaar na de bevalling, in een ongedwongen en respectvolle sfeer, veilig te trainen. In deze periode is aandacht voor eigen fitheid van groot belang. De cursus bij Zwanger en Fit staat in het teken van het zo goed mogelijk laten verlopen van je zwangerschap en bevalling, zowel fysiek als mentaal.


Een zwangerschap en het eerste jaar na de bevalling vragen immers veel van je lichaam.

Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens een (gezonde) zwangerschap vele voordelen heeft. Om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren, is het belangrijk je lichaam sterk te maken en te houden. Onder begeleiding van een geregistreerd bekkenfysiotherapeut ga je hiermee aan de slag tijdens de groepslessen.


In de lessen staat een actieve en goede lichaamshouding centraal en hier zal dan ook veel aandacht voor zijn.


De lessen zijn verdeeld in drie blokken:

Er wordt begonnen met een warming-up en een training gericht op conditieverbetering.

Daarna wordt er gericht geoefend op versterking en coördinatie van diverse spieren met speciale aandacht voor bekken- en bekkenbodemspieren.

Er wordt afgesloten met ontspannings- en ademhalingsoefeningen


Wij bieden:

  •  Een doorlopende wekelijkse cursus voor zwangere en bevallen vrouwen onder begeleiding van een geregistreerd bekkenfysiotherapeut.
  •  Actieve groepslessen, waarbij rekening wordt gehouden met eventuele klachten en het voorkomen hiervan.Theorielessen over de zwangerschap, bevalling en kraamtijd, zowel individueel, als met partner of in groepsverband.
  •  Instromen is op elk moment mogelijk vanaf 12 weken zwangerschap, en vanaf 6 weken postpartum.