Zwangerfit®

Gezond bewegen en leven zonder klachten

Bij ZwangerFit® bestaat de mogelijkheid om, gedurende je zwangerschap en in het eerste jaar na de bevalling, in een ongedwongen en respectvolle sfeer, veilig te trainen. In deze periode is aandacht voor eigen fitheid van groot belang. De cursus bij ZwangerFit® staat in het teken van het zo goed mogelijk laten verlopen van je zwangerschap en bevalling, zowel fysiek als mentaal.


Een zwangerschap en het eerste jaar na de bevalling vragen immers veel van je lichaam.
Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens een (gezonde) zwangerschap vele voordelen heeft. Door in deze periode regelmatig verantwoord te sporten breng je je lichaam in optimale conditie en kunnen klachten worden voorkomen of verminderen.Ook het herstel na de bevalling kan door de trainingen sneller en beter verlopen. Dat komt jou, je baby en je hele gezin uiteindelijk alleen maar ten goede.


Je kunt starten met trainen vanaf de 12e week van de zwangerschap en we raden je aan om je ook zo vroeg mogelijk aan te melden. Instromen is mogelijk op elk moment.
In de lessen staat een actieve en goede lichaamshouding centraal en hier zal dan ook veel aandacht voor zijn.


De lessen zijn verdeeld in drie blokken:

Er wordt begonnen met een warming-up en een training gericht op conditieverbetering.
Daarna wordt er gericht geoefend op versterking en coördinatie van diverse spieren met speciale aandacht voor bekken- en bekkenbodemspieren.
Er wordt afgesloten met ontspannings- en ademhalingsoefeningen