Myofasciale triggerpointbehandeling – Dry Needling

Myofasciale triggerpoint behandeling

De myofasciale triggerpoint behandeling is een behandeling voor patiënten met pijnklachten die worden veroorzaakt door myofasciale triggerpoints. Dit houdt in, dat een heel klein gedeelte van een spier kan niet ontspannen, waardoor een soort mini-kramp ontstaat op een bepaalde plek koffieboon. Hierdoor verzuurt dit stukje van de spier en dat gaat pijn geven. Vanuit de spieren, die bij het bekken horen, kan de pijn voelbaar zijn in de buik, bekkenbodem, de geslachtsorganen, lage rug, bil, bovenbeen en de lies. Ook kan de pijn aanvoelen als een orgaanpijn, zoals darmpijn, blaaspijn, prostaatpijn, zonder dat er bij medisch onderzoek een afwijking is gevonden. Triggerpoints kunnen ook spierzwakte in de betrokken spier veroorzaken. 

Wij zijn gespecialiseerd in behandeling van triggerpoints in het bekkengebied zowel via manuele technieken (behandeling met de hand) als d.m.v. dry needling.

Dry needling

Dry needling is een techniek, waarbij het triggerpoint wordt aangeprikt. Hierdoor ontspant het stukje spier onmiddellijk. De naaldjes die wij gebruiken zijn zo dun, dat men niet voelt wanneer ze door de huid gaan. Wij zijn de eerste praktijk voor bekkenfysiotherapie in Nederland die is gespecialiseerd in de dry needlingtechniek bij de behandeling van pijnklachten in bekken- en bekkenbodemgebied. We hebben er inmiddels jarenlange ervaring mee en zijn erg enthousiast over deze behandelmethode. Ook voor pijnklachten, die voortkomen vanuit littekens op de huid of in de bekenbodemspieren, bieden wij speciale dry needling technieken. 

De dry needling behandelmethode is zo effectvol, dat wij deze behandelwijze aanbieden aan collega’s middels de scholing “Dry needling voor bekkenfysiotherapeuten” die wordt aangeboden door het Nederlands Paramedisch Instituut.

---------------------------------------
Deze behandeling wordt uitgevoerd door: Nicolette Broodman, Marlies Linneman