Seksuele klachten: bij mannen en vrouwen

Vrouwen ervaren vaak pijnklachten bij penetratie of een poging daartoe. Gebrek aan opwinding, vochtig worden of een orgasme kunnen beleven. Ook kan er sprake zijn van minder gevoel bij penetratie wegens een te zwakke bekkenbodemspier, bijvoorbeeld na een bevalling. Mannen ervaren vaak erectieproblemen of pijnklachten in lies, penis of scrotum tijdens of na seksuele activiteit. Ook vroegtijdige ejaculatie kan een bron van last zijn. Deze klachten kunnen veroorzaakt of onderhouden worden door gespannen buikspieren, bilspieren, beenspieren en bekkenbodemspieren. Het leren ontspannen en beheersen van deze spieren kan een verlichting van deze klachten geven.

In onze praktijk zien we regelmatig vrouwen en mannen die een negatieve seksuele ervaring hebben. Meestal zijn klachten, gerelateerd aan een negatieve ervaring, onder begeleiding van een bekkenfysiotherapeut te verminderen.

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 050 36 10 882 of maak online een afspraak met één van onze behandelaars.

---------------------------------------
Deze behandeling wordt uitgevoerd door: